Duminică, 2018-05-27, 6:20 PM
Principală Înregistrare RSS
Bine aţi venit, Vizitator
Formularul pentru autentificare
Calendar
«  Noiembrie 2014  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 39
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Principală » 2014 » Noiembrie » 14 » COMUNICAT DE INCHIDERE PROIECT "SANATATE SI TINERETE"
1:09 PM
COMUNICAT DE INCHIDERE PROIECT "SANATATE SI TINERETE"

Asociaţia pentru Promovarea Dezvoltării Personale (APDP) Bacău anunță închiderea oficială a proiectului ”Sănătate și tinerețe” .

Proiect finanțat de Consiliul Județean Bacău si  implementat în perioada 03 iulie -  15 noiembrie 2014.

Susținător al proiectului: Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Bacău.

Scopul proiectului a vizat creșterea nivelului de informare, a  cel puțin 300 de tineri, privind importanţa adoptării unui stil de viață sănătos și conștientizarea factorilor de risc care le pot afecta pe termen lung sănătatea.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt tineri cu vârste între 14 -19 de ani, elevi în liceele din municipiul Bacău, proiectul  fiind gândit ca o campanie de promovare a sănătății, cu activități de informare și prevenție care s-au desfășurat în cadrul instituțiilor de învățământ și în aer liber, în perioada iulie - noiembrie 2014.

Proiectul ”Sănătate și tinerețe” şi-a atins scopul, depășind  indicatorii de calitate și numerici propuși, promovând prin intermediul activităţilor educative nonformale și de petrecere a timpului liber  un stil de viață sănătos bazat pe o alimentație echilibrată, sport, gândire pozitivă și încredere în propria persoană.

La finalul perioadei de implementare a proiectului, suntem mândri să cuantificăm, o serie dintre cele mai semnificative rezultate ale activităţilor derulate cum ar fi: depăşirea numărului de beneficiari, iniţial 300 tineri pentru ca la final să putem raporta un numar de 480 tineri beneficiari; 15 activităţi de informare în legătură cu beneficiile adoptării unui stil de viaţă sănătos; 17 activităţi de prevenire a comportamentelor de risc pentru sănătate, prin dobândirea unor informații corecte despre droguri, alcool și tutun și conștientizarea factorilor de risc care pot afecta pe termen lung sănătatea;  5 activități de informare stradală susţinute, activități sportive și de petrecere a timpului liber organizate; ateliere de dezvoltarea personală.

Tinerii reprezinta viitorul și în ciuda tuturor problemelor cu care se confruntă ei au un potențial extraordinar de resurse. Ei reprezintă o adevarată valoare, nu o povară, având la aceasta vârstă nevoie de îndrumare, de sprijin. Prin acest proiect, am venit în întâmpinarea acestor nevoi și am creat programe individualizate, oferind alternative, creând oportunități de dezvoltare și participare, promovând un stil de viață sănătos și educația pentru sănătate.

Mai mult, proiectul „Sănătate și tinerețe” a oferit adolescenților, tinerilor și oportunitatea de a se dezvolta personal și descoperi pe sine fără ”ajutorul” unor substanțe nocive care creează dependență, distrug sănătatea și ființa umană.

Carla Popa – manager de proiect

Vizualizări: 319 | Adăugat de: apdp7bacau | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]