Duminică, 2018-01-21, 9:12 AM

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Principală » 2014 » Septembrie » 5 » COMUNICAT de PRESĂ FINALIZARE PROIECT DE ART-TERAPIE „DĂ CULOARE VIEȚII TALE”
2:05 PM
COMUNICAT de PRESĂ FINALIZARE PROIECT DE ART-TERAPIE „DĂ CULOARE VIEȚII TALE”

Bacău, 29 august 2014
COMUNICAT de PRESĂ privind finalizarea proiectului DĂ CULOARE VIEȚII TALE

Asociaţia pentru Promovarea Dezvoltării Personale (APDP) Bacău anunţă finalizarea proiectului de art-terapie “Dă culoare vieții tale”, implementat în perioada ianuarie – august 2014, proiect sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul pentru Sănătatea Copiilor.

Proiectul şi-a atins indicatorii şi scopul pentru care a fost realizat şi anume acela de îmbunătăţire a calităţii vieţii pentru 15 copii dependenţi de consumul de alcool şi substanţe cu proprietăți psihoactive (denumite impropriu „etnobotanice”), cu vârste între 15-18 ani, din judeţul Bacău.

Suportul art-terapeutic, oferit acestor copii a contribuit la dezvoltarea motivației intrinseci și inițierii schimbării, creșterea stimei de sine şi a încrederii în propria persoană, dezvoltarea abilităților personale.
Programul a prezentat un mediu sigur și atractiv în care beneficiarii au găsit oportunitatea să se exprime în forme și culori, să se elibereze de tensiuni, să înveţe, să împărtăşească, iar diminuarea impactului negativ al comportamentului adictiv asupra dezvoltării psiho-fizice a acestora are ca rezultat și îmbunătăţirea capacităţii lor de integrare familială, şcolară şi socială.
Principalele activități ale proiectului au fost: asigurarea managementului proiectului, selecția grupului de beneficiari, organizarea și susținerea activităților din cadrul atelierelor de de art-terapie și teatru, a grupului de suport, coordonarea voluntarilor, 1 eveniment ”Visele se împlinesc în lumea reală” ce a inclus 1 masă rotundă și un spectacol în locația Teatrului Municipal ”George Bacovia” din Bacău, 2 evenimente de deschidere și închidere a proiectului.

Partenerii Asociaţiei pentru Promovarea Dezvoltării Personale, în proiect: Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Bacău, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacău, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţa Educaţională Bacău.

La evenimentul de închidere organizat în data de 29.08.2014, la sediul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Bacău, str. Condorilor nr.4, Bacău, ora 12:00, echipa proiectului a prezentat rezultatele obținute și planurile pentru viitor.

Pentru marcarea momentului de final al proiectului echipa APDP a realizat împreună cu beneficiarii și voluntarii APDP și CPECA un triptic de activități ce au fost și ele prezentate cu ocazia acestui eveniment.
Triptic format din:

1. Album de vacanță;

2. Flash-mob;

3. Scurtmetraj ”Povestea”
Carla Popa – manager de proiect

Ataşamente: Imagine 1 · Imagine 2 · Imagine 3 · Imagine 4 · Imagine 5
Vizualizări: 205 | Adăugat de: apdp7bacau | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]