Luni, 2018-04-23, 10:17 AM

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Principală » 2013 » Aprilie » 4 » Comunicat de presa "Sa coloram visele"
6:54 PM
Comunicat de presa "Sa coloram visele"
Astăzi, 2 aprilie 2013, începând cu orele 10:00, Asociația pentru Promovarea Dezvoltării Personale (APDP) în colaborare cu Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr.1  Bacău a organizat, cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, activitatea „Să colorăm visele” cuprinsă în cadrul proiectului de parteneriat educaţional „Mereu împreună”.
    În cadrul atelierului creativ, 10 voluntari ai APDP au fost alături de copii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, sprijinindu-i şi ajutându-i să se exprime prin intermediul desenului şi a jocului de puzzle. Voluntarii au fost informaţii cu privire la depistarea precoce, evoluţia, terapiile, standardele de îngrijire specifice persoanelor cu autism şi ne dorim ca prin implicarea în astfel de activități să se stabilească și relaţii de prietenie, înţelegere şi respect reciproc între copii comnității şi copii cu cerinţe educative speciale, a declarat psiholog Carla Popa, presedintele APDP.
     În această zi specială florile şi baloanele au fost albastre pentru a atrage atenţia asupra acestei afecţiuni care atinge, conform celor mai recente studii, 1 din 100 de persoane.
    Menționăm, în mod deosebit, implicarea colectivul minunat de cadre didactice care își desfășoară activitatea în C.Ş.E.I. Nr.1 Bacău, colectiv condus cu profesionalism şi dăruire de de dl.dir. Cătălin Mazilu.

Cu stimă,

Psiholog Carla Popa
Vizualizări: 476 | Adăugat de: apdp7bacau | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0