Duminică, 2018-06-24, 7:26 PM
Principală Înregistrare RSS
Bine aţi venit, Vizitator
Formularul pentru autentificare
Calendar
«  Iulie 2016  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 39
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Principală » 2016 » Iulie » 22 » FAN, cu dragă inimă!
7:01 PM
FAN, cu dragă inimă!

 

COMUNICAT de PRESĂ

Asociaţia pentru Promovarea Dezvoltării Personale (APDP) Bacău anunță implementarea proiectului,

FAN, cu dragă inimă!”,

în perioada iulie – noiembrie 2016,

Scopul proiectului este de a implica direct copii (persoane vulnerabile și nu numai), atât din mediul rural, cât și urban, în activități ce vizează dezvoltarea unui stil de viață sănătos, respectul față de viața personală, sănătatea proprie și a celorlalți, ca și contribuție în direcția creșterii calității vieții personale.

Obiectivele proiectului:

1. Apărarea și întărirea sănătății personale a cel puțin 600 de copii (persoane vulnerabile și nu numai), atât din mediul rural, cât și urban, cu vârsta între 13-18 ani;

2. Formarea unor deprinderi de viață sănătoasă și a unui stil de viață responsabil;

3. Dezvoltarea personală a beneficiarilor proiectului, facilitând cunoașterea de sine și formarea unei imagini pozitive despre propria persoană, dezvoltarea  de abilități personale, completarea setului de valori personale și dezvoltarea abilităților necesare lucrului în echipă.

Urmărim educarea copilului pentru adoptarea unui stil de viață sănătos, prin învățare experențială (experimentând), pornind de la experiența proprie care crează nevoia de mai bună înțelegere. Folosim experimentul practic ca axă centrală în procesul de învățare și dezvoltare în cadrul atelierelor (de informare, dezvoltare personală, educație gastronomică etc.), celorlalte activități (concurs de biciclete, concurs cu diferite probe sportive, flashmob, interviuri etc.) și oferim copiilor instrumentele și contextul special creat pentru stimularea curiozității lor și facilitarea asimilării de noi cunoștințe, deprinderi de viață sănătoasă.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt cel puțin 600 de tineri cu vârste între 13 -18 ani, elevi în unități de învățământ din județul Bacău.

Un stil de viață nu se formează la vârsta adultă, este nevoie ca de la vârste fragede copilul să fie îndrumat spre a adopta o atitudine pentru un stil de viață sănătos, prin cultivarea deprinderilor sănătoase, prin exemplele de bune practici, la care se adaugă și influențele programelor la care au acces. APDP a inițiat în acest sens o campanie care în 2016 ajunge la a IV-a ediție, prin proiectul ”FAN, cu dragă inimă!”. Activitățile  s-au șlefuit, diversificat an de an, numărul  de beneficiari s-a mărit, iar dacă în  2015 am ieșit din spațiul mun. Bacău, ajungând la tineri din Buhuși și Sascut, prin acest proiect dorim să pătrundem și în mediul rural, dar și să includem printre beneficiari copii din sistemul de protecție specială.

Activitățile principale sunt: de informare (prezentări, expuneri, dezbateri), învățare experiențială, conștientizare, campanie de promovare a unui stil de viață sănătos, ateliere de dezvoltare personală (de relaționare, de management al conflictelor și luare de decizii responsabile, clarificarea valorilor, etc.),  activități stradale de informare (interviuri, flashmob-uri, informare și sensibilizare a populației cu privire la riscurile generate de viața dezordonată), concurs de biciclete, concursuri cu probe sportive, activități sportive la nivelul unităților de învățământ, ateliere de educație gastronomică (ce, când, cum mâncăm; învățăm să gătim sănătos etc.), activități de mediatizare a proiectului, 2 conferințe, un seminar la care vor fi invitați să participe reprezentanți ai autorităților locale, Inspectoratului  Școlar al Județului Bacău, Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, organizațiilor nonguvernamentale, consiliului elevilor, Spitalului Județean de Urgență Bacău, Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din cadrul U.V.A. din Bacău, voluntari și elevi), activități de dezvoltare personală prin joc, exerciții atât în aer liber, cât și în spațiul școlii.

Susținători în proiect:

-       Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău;

-       Facultatea de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii.

Pentru detalii suplimentare legate de proiect persoana de contact este:

Carla Popa – manager de proiect, tel. 0743807842, e-mail: apdp7bacau@yahoo.com

pagina  web: http://apdp7bacau.ucoz.ro/

Vizualizări: 184 | Adăugat de: apdp7bacau | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]