Sâmbătă, 2018-07-21, 6:37 AM
Principală Înregistrare RSS
Bine aţi venit, Vizitator
Formularul pentru autentificare
Calendar
«  Septembrie 2017  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 39
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Principală » 2017 » Septembrie » 26 » FAN ȘI PROMOTOR, SĂNĂTOS ÎN VIITOR!
3:16 PM
FAN ȘI PROMOTOR, SĂNĂTOS ÎN VIITOR!

COMUNICAT de PRESĂ

Asociaţia pentru Promovarea Dezvoltării Personale (APDP) Bacău anunță implementarea proiectului, în perioada august- noiembrie 2017,

” FAN și promotor, sănătos în viitor!”, proiect co-finanțat de CJ Bacău.


Scopul proiectului: acces pentru 600 de copii din mediul rural, la programe de educație pentru sănătate, în cadrul campaniei de promovare a sănătății pentru o viață frumoasă și armonioasă.
Obiectivele proiectului:
1. Îmbunătățirea cunoștințelor, abilităților, atitudinilor și comportamentelor de sănătate a cel puțin 600 de copii din mediul rural, cu vârsta între 11-17 ani, un pas spre responsabilitate și autonomie.
2. Dezvoltarea abilităților sociale – factor de protecție care reduce riscul apariției unor comportamente de risc în medii defavorizate;
3. Promovarea comportamentelor pozitive pentru o viață sănătoasă.
Beneficiarii direcți ai proiectului sunt cel puțin 600 de copii cu vârste între 11 -17 ani, copii instituționalizați și copii din mediul rural.

Susținători în proiect:
- Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău;
- Școala Gimnazială Secuieni, Școala Gimnazială Traian, Școala Gimnazială Tisa-Silvestri, Școala Gimnazială Mărgineni, Primaria Comunei Horgești.

Urmează ca pe parcursul derulării proiectului să inițiem colaborări și cu alte comunități rurale din județ.

Argumente:
Realitatea este că în urmă cu mulți ani speranța pentru o viață sănătoasă stătea în populația rurală, dar din păcate astăzi lucrurile s-au schimbat deoarece acum în acest mediu comportamentele de risc și violența sunt tare care încep să își pună amprenta negativ asupra calității vieții de familie și a dezvoltării sănătoase a copiilor. Situația copiilor din mediul rural este îngrijorătoare, iar decalajul față de cei din mediul urban este mare, dacă avem în vedere rata de sărăcie din zona Moldovei, calitatea vieții și speranța de viață.
În mediul rural sărăcia implică pentru acești copii multe vulnerabilități, acces limitat la servicii de sănătate și nutriție, educație și petrecere a timpului liber, cu un impact semnificativ asupra dezvoltării și evoluției lor pe tot parcursul vieți.
Una din concluziile campaniilor anterioare derulate de APDP se referă la faptul că prevenția are dezavantajul că se limitează la riscuri (comportamente considerate a fi negative și pericolele lor), iar acest punct de vedere prospectiv este mai puțin acceptat de copii în lipsa unei experiențe proprii. Am constatat că în rândul copiilor prinde mai bine promovarea comportamentelor pozitive, din motive de plăcere sau de sănătate decât pentru a preveni riscurile.
De asemenea, clarificarea valorilor și atitudinilor și dezvoltarea stimei de sine nu sunt doar factori etici ci și eficienți. La fel ca educația pentru dezvoltarea abilităților sociale specifice vârstei: să inițieze și să mențină o conversație, să accepte părerile celorlalți, să rezolve conflicte în mod eficient, să asculte ce au de spus ceilalți, să respecte regulile unei situații etc.

Campania APDP de promovare a unui stil de viață sănătos, aflată anul acesta la a cincea ediție, urmărește dezvoltarea unei culturi în care sănătatea fizică și emoțională să devină o valoare personală și socială asupra căreia să ne îndreptăm atenția în fiecare etapă a vieții.

Pentru detalii suplimentare legate de proiect persoana de contact este:
Carla Popa – manager de proiect, tel. 0743807842, e-mail: apdp7bacau@yahoo.com
pagina web: http://apdp7bacau.ucoz.ro/

Vizualizări: 77 | Adăugat de: carlapopa | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]