Duminică, 2018-05-27, 6:19 PM
Principală Înregistrare RSS
Bine aţi venit, Vizitator
Formularul pentru autentificare
Calendar
«  Iunie 2013  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 39
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Principală » 2013 » Iunie » 5 » Proiectul “Alege să fii sănătos” – AS
5:11 PM
Proiectul “Alege să fii sănătos” – AS
Asociaţia pentru Promovarea Dezvoltării Personale (APDP) Bacău a lansat proiectul"Alege să fii sănătos” (AS).

Proiectul are ca scop dezvoltarea unor atitudini și practici în rândul tinerilor cu vârste între 14-19 ani, din municipiul Bacău, privind sănătatea minții, corpului și sănătatea socială.  Prin intermediul activităţilor educative nonformale și de petrecere a timpului liber, tinerii vor descoperi beneficiile adoptării unui stil de viață sănătos, fără tutun, alcool și droguri.

Importanţa şi relevanţa proiectului sunt evidenţiate și prin grupul țintă căruia i se adresează respectiv, 300 tineri, elevi în liceele din municipiul Bacău.

Echipa de specialişti a proiectului îşi propune:
  1. Informarea a 300 de tineri din municipiul Bacău, cu vârste între 14-19 ani, în legătură cu beneficiile adoptării unui stil de viaţă sănătos;
  2. Prevenirea comportamentelor de risc pentru sănătate, prin dobândirea unor informații corecte despre droguri alcool și tutun;
  3. Identificarea unor modalități de sensibilizare a comunității în ceea ce privește fenomenul drogurilor şi a substanţelor noi cu efecte psihoactive;
  4. Dezvoltarea personală a tânărului, prin cunoașterea de sine și formarea unei imagine pozitive despre propria persoană.
Prin participarea și implicarea tinerilor în cadrul activităților: de prevenire, informare, întreceri sportive, out-door (desfășurate în aer liber), de dezvoltare personală, 300 de copii/tineri își vor forma deprinderi, atitudini, îşi vor dezvolta comportamente și deprinderi de viață, care să le asigure adaptarea creativă la viaţa de zi, dezvoltarea personală şi formarea unui stil de viaţă sănătos.

Colaboratorii  Asociaţiei pentru Promovarea Dezvoltării Personale, în proiect, sunt:
  • Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacău;
  • Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Bacău.

Proiectul a debutat, în data de 28 mai 2013, cu o activitate sportivă (joc de handbal), activitate de promovare a sportului în detrimentul consumului de tutun, alcool și substanțe cu efecte psihoactive. Activitatea s-a dorit a marca și ”Ziua Mondială fără Tutun” din 31 mai 2013. Au fost prezenţi pentru a susţine sportul şi mişcarea sportivă în general, jucători de handbal legitimaţi la echipa „Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău”, jucători din Lotul Naţional de handbal masculin al României.

Sub sloganul „Viitorul tău are prioritate”, proiectul continuă cu activităţile desfăşurate în cadrul liceelor din municipiul Bacău, în cadrul cărora tinerii vor fi informați în legătură cu beneficiile adoptării unui stil de viață sănătos, vor descoperi, prin intermediul metodelor specifice educaţiei non-formale, atat comportamentele benefice sănătăţii, cat  şi comportamentele de risc, dar şi beneficiile comportamentelor pozitive pentru sănătate.

Punctul forte al proiectului îl constituie focusarea prevenţiei şi formarea comportamentelor pozitive pentru sănătate prin analiza şi conştientizarea tinerilor asupra consecinţelor imediate ale renunţării la comportamentele nesănătoase, deoarece evidenţierea consecinţelor de lungă durată asupra sănătăţii a comportamentelor nesănătoase nu este suficient de relevantă pentru formarea unor comportamente alternative acestora.
Vizualizări: 915 | Adăugat de: apdp7bacau | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]