Luni, 2018-08-20, 1:40 PM
Principală Înregistrare RSS
Bine aţi venit, Vizitator
Formularul pentru autentificare
Calendar
«  Octombrie 2016  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 39
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Principală » 2016 » Octombrie » 20 » Seminar ”Nutriție, sport și sănătate”
3:23 PM
Seminar ”Nutriție, sport și sănătate”

Miercuri, 5 octombrie 2016, în Sala Mare a Consiliul Județean Bacău,  începând cu ora 13.00, am susținut seminarul ”Nutriție, sport și sănătate”, eveniment organizat în cadrul proiectului ”FAN, cu dragă inimă!”.

Numărul mare de participanți, specialiști practicieni și reprezentanți ai principalilor actori comunitari, temele dezbătute cu interes pe parcursul seminarului au demonstrat succesul de care se bucură campania APDP de promovare a unui stil de viață sănătos.

Campania APDP, aflată anul acesta la a patra ediție, urmărește promovarea unei culturi în care sănătatea fizică și emoțională să devină o valoare personală și socială asupra căreia să ne îndreptăm atenția în fiecare etapă a vieții.

Societatea, prin activitatea organismelor abilitate și aici nu ne referim numai la Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educației,  direcţiile de sănătate publică, ci la ONG-urile care, dețin deja o expertiză în acest domeniu, trebuie să se implice activ în educarea populaţiei pentru un stil de viaţă cât mai sănătos, a fost mesajul transmis de APDP. Programele de promovare a sănătății, implementate de instituțiile responsabile, deși există, sunt insuficiente și nu răspund nevoilor reale ale populației. Speranța este în noi, este momentul să inițiem colaborări, să ne unim forțele, să ne folosim experiența și să gândim pe mai departe programe educaționale care să promoveze obiceiurile unei alimentații sănătoase, practicarea zilnică a mișcării, sportului, conștientizarea importanței adoptării unei atitudini pozitive pentru atingerea unei stări de liniște și armonie interioară.

Opiniile unanime ale experţilor arată că o alimentaţie corectă, practicarea unei forme de mișcare, în copilărie şi, mai târziu, la vârsta adultă, se traduce printr-o condiţie fizică bună, un psihic sănătos, crește calitatea vieții și asigură o stare generală de bine.

Campania APDP răspunde unei nevoi reale: pe categoria de grup țintă, la nivel urban se înregistrează un deficit pe aria de programe concrete și practice de prevenire a comportamentelor de risc pentru sănătate și promovare a unui stil de viață sănătos, iar în mediul rural aceste programe lipsesc cu desăvârșire, în timp ce consumul de alcool și tutun este în creștere, ca și comportamentele aferente unei vieți dezordonate.

Prin colaborarea cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău includem printre beneficiarii direcți și copii din sistemul de protecție specială. Ajungem special, cu activitățile proiectului, în comunitățile unde aceștia trăiesc și urmărim prevenirea marginalizării lor sociale. Promovăm schimbarea percepțiilor sociale și a atitudinilor referitoare la copiii instituționalizați, întărește punțile de legatură între comunitate și specialiști, căută căile de colaborare eficientă între instituții și sectorul ONG.

Prin colaborarea cu facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății promovăm mișcarea și sportul în rândul copiilor. Urmărim ca aceștia să conştientizeze, să beneficieze de informații şi să fie educați asupra importanței și beneficiilor: mişcării, sportului și sănătății; alimentaţiei echilibrate pentru sănătatea şi dezvoltarea lor armonioasă; respectării regulilor de igienă; formării unui set de valorilor personale; accesului la educație și la informație; dezvoltării lor personale.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt cel puțin 600 de tineri cu vârste între 13 -18 ani, elevi în unități de învățământ din județul Bacău.

Carla Popa, președinte APDP

Ataşamente: Imagine 1 · Imagine 2 · Imagine 3 · Imagine 4 · Imagine 5
Vizualizări: 204 | Adăugat de: apdp7bacau | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]