Luni, 2018-04-23, 10:16 AM
Principală Înregistrare RSS
Bine aţi venit, Vizitator
Formularul pentru autentificare
Calendar
«  Octombrie 2016  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 39
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Principală » 2016 » Octombrie » 20 » SPRIJIN MIȘCAREA SPORTIVĂ - SMS
3:11 PM
SPRIJIN MIȘCAREA SPORTIVĂ - SMS

Asociația pentru Promovarea Dezvoltării Personale s-a alăturat, cu proiectul ”SPRIJIN MIȘCAREA SPORTIVĂ – SMS”, celei mai mari campanii din sportul european Footbal People – Fare Action Weeks 2016, ce  se desfășoară în perioada 6 – 20 octombrie 2016, și reunește sute de mii de oameni alături de jucători, cluburi, ligi și instituții care colaborează pentru a combate discriminarea și luptă pentru incluziune și egalitate.

            În cadrul proiectului SMS, organizăm 2 evenimente principale, activități prin care dorim să promovăm valorile incluziunii copiilor cu dizabilități, toleranței și să creăm o lume mai bună prin sport, prin fotbal.

Ne bucurăm să colaborăm cu parteneri de suflet ca Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, Facultatea de Științe ale Mișcării Sportului și Sănătății, Centrul Școlar Incluziv Nr.1 Bacău și am inițiat o colaborare nouă cu Asociația Județeană de Fotbal Bacău.

            Primul eveniment, Masă rotundă, a avut loc în data de 13.10.2016, începând cu ora 11.00, la Centrul Școlar Incluziv nr.1 Bacău (str. Henri Coandă, nr.5).

La eveniment a participat dl. Sava Cristian - președinte A.J.F. Bacău, Căpușă Geani, Jercălău Vasile, Mindirigiu Codrin și Giani Florian – profesori antrenori de fotbal, dl. Șalgău Silviu – prodecan FSMSS Bacău, d.na Braga Camelia – director C.S.Incluziv Nr.1 Bacău, dl. Năstac Adrian – director Sc.G. ”M.Montessori”, specialiști din învățământul incluziv, specialiști din cadrul DGASPC Bacău și tineri speciali.

Competiția de fotbal unificat, ce s-a desfășurat, marți, 18 octombrie 2016, începând cu ora 14.00, la baza sportivă a U.V.A. Bacău s-a disputat între 8 echipe formate din copii și tineri de la C.S.Incluziv Nr.1 Bacău (profesor antrenor Lazăr Ionuț), Sc.G. ”M.Montessori” (prof. Tănăselea Andrei și Mitrea Cornelia), Colegiul ”G.Antipa” (profesor antrenor Vrânceanu Iulian), Asociația Județeană de Fotbal (profesor antrenor Florian Giani), F.C. ”Măgura 2012” (profesor antrenor Jercălău Vasile), Asociația Sportivă ”Fotbal Kyss” Bacău (profesor antrenor Mindirigiu Codrin), Asociația Sportivă Viitorul Bacău (profesor antrenor Căpușă Giani) și F.S.M.S.S. (lectori univ.dr. Ciocan Dana și Sufaru Constantin). Peste 100 de persoane dintre care 80 de copii, competitori și susținători, s-au bucurat făcând sport și susținând în același timp incluziunea socială a copiilor cu dizabilități.

Ne-am propus să promovăm incluziunea copiilor cu dizabilități și prin fotbal și milităm pentru toleranță, respect și acceptare.

Participanții au fost de acord asupra faptului că la nivel teoretic oamenii au cunoștințe și informații ce privesc  problematica discriminării, marginalizării, dar practic există discriminare, persoanele cu dizabilități, cu cerințe educative speciale sunt încă marginalizate, au parte de tratamente incorecte și au restricționat accesul la multe activități sportive, sociale și recreative. Fotbalul este cel mai iubit sport atât în rândul copiilor, cât și al adulților, și poate fi practicat de toată lumea, inclusiv de persoanele cu dizabilități.

În lume, sportul s-a raliat cerinţelor sociale moderne, punând la dispoziţie oportunităţile sale de socializare şi de descoperire a performanţelor umane, chiar şi pentru cei a căror activitate prezintă limite obiective. Sportul adaptat este unul din mijloacele cele mai folosite în educarea, recuperarea şi socializarea persoanelor cu handicap. Activităţile fizice sunt benefice pentru copiii cu dizabilități, practicarea sportului la aceşti copii, sprijină dezvoltarea capacităţilor lor fizice, uneori  aproape de normal şi contribuie la împlinirea lor prin activitate fizică.

Am stabilit împreună detaliile celui de-al doilea eveniment susținut în cadrul proiectului SMS, competiția de fotbal, ce se va desfășura, marți, 18 octombrie 2016, ora 14.00, la baza sportivă a U.V.A. Bacău. Inițial așteptăm 4 echipe formate din copii cu dizabilități și 2 echipe de copii care practică fotbalul, dar vom forma 6 echipe care vor participa la competiția de fotbal unificat 7 (6 + 1).

La inițiativa d.lui Năstac am stabilit concret un calendar al unor activității viitoare pe care le vom desfășura cu sprijinul Asociației Județene de Fotbal Bacău, astfel ca această primă întâlnire să fie un pas important în concretizarea unui sprijin de care să beneficieze pe termen lung copii cu dizabilități.

Este important, ca participanți în cadrul campaniei europene, să facem cunoscut și mesajul directorului Executiv Fare, Piara Powar, care a declarat: "Fotbal Oamenii săptămâni a devenit un punct de reper în calendarul internațional, atât pentru fotbalul profesionist și amator. Campania este o inițiativă deschisă, care promovează valorile incluziunii, toleranței și dorește să contribuie la o lume mai bună prin fotbal atrăgând an de an tot mai mulți colaboratori. Sprijinul tot mai mare a fotbalului profesionist a promovat o recunoaștere a campaniei la nivel internațional. Federațiile de fotbal din Bulgaria, Slovacia și Turcia și cluburi, cum ar fi FC Porto, AS Roma și FC Krasnodar sunt printre cei care vor împrumuta sprijinul lor în acest an”.

Popa Carla, președinte al Asociației pentru Promovarea Dezvoltării Personale, a evidențiat faptul că este o bună oportunitate promovarea și participarea în cadrul campaniei Footbal People, astfel că ne putem mobiliza, putem colabora, putem iniția activități, gândi programe, chiar și pe termen lung, de care să beneficieze copiii cu dizabilități și prin care să combatem discriminarea, marginalizarea și excluziunea acestora. Stă în puterea noastră să inițiem schimbarea, dorim și avem puterea să susținem crearea unei lumi mai bune pentru copii, pentru copiii noștri și pentru noi, iar întâlnirea de astăzi, prezența la eveniment a 24 de oameni dedicați binelui comunității întăresc această convingere.

Prima inițiativa de a participa la cea mai mare campanie din sportul european Footbal People – Fare Action Weeks 2016, ce se desfășoară în perioada 6 – 20 octombrie 2016, a fost un succes, o mare oportunitate și ne dorim ca în anul 2017 să dezvoltăm această colaborare.

Vizualizări: 192 | Adăugat de: apdp7bacau | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]