Luni, 2018-04-23, 10:16 AM
Principală Înregistrare RSS
Bine aţi venit, Vizitator
Formularul pentru autentificare
Calendar
«  Octombrie 2014  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 39
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Principală » 2014 » Octombrie » 20 » TINERII LICEENI ADOPTA UN STIL DE VIATA SANATOS
9:49 AM
TINERII LICEENI ADOPTA UN STIL DE VIATA SANATOS

Activități susținute în proiectul  Sănătate și tinerețe

APDP implementează, în perioada iulie - noiembrie 2014, proiectul ”Sănătate și tinerețe” finanțat de Consiliul Judetean Bacau. Scopul proiectului vizează creșterea nivelului de informare a  tinerilor privind importanţa adoptării unui stil de viață sănătos și conștientizarea factorilor de risc care le pot afecta pe termen lung sănătatea.

Oferim oportunitatea tinerilor cu vârste între 14-19 ani, elevi în liceele din municipiul Bacău, pentru ca participând  la activitățile derulate în cadrul proiectului, să afle cât mai multe informații despre beneficiile adoptării unui stil de viață sănătos, să  își dezvolte deprinderile de viață, să se dezvolte personal, să-și formeze abilități de prevenire a comportamentelor de risc pentru sănătate, să descopere alternative sănătoase de petrecere a timpului liber  și    să-și aducă aportul la identificarea unor modalități de sensibilizare a comunității, factorilor de răspundere în ceea ce privește fenomenul consumului de alcool, tutun și droguri. 

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt cel puțin 300 de tineri cu vârste între 14 -19 de ani, elevi în liceele din municipiul Bacău, proiectul  fiind gândit ca o campanie de promovare a sănătății, cu activități care se desfășoară în cadrul instituțiilor de învățământ și în aer liber.

Ne preocupa sanatatea tinerei generatii deoarece in ultimii ani factorii care  le influenţează acestora sănătatea sunt din ce în ce mai nocivi şi mai agresivi. Dacă poluarea, stresul, le afectează sănătatea cu sau fără voia lor, alimentaţia nesănătoasă, sedentarismul, consumul de alcool, tutun și droguri reprezintă factori de risc care pot fi controlați prin educație și autoeducație. 

Tinerii reprezinta viitorul si in ciuda tuturor problemelor cu care se confruntă ei au un poteníal extraordinar de resurse. Ei reprezintă o adevarată valoare, nu o povară, avand la aceasta varsta nevoie de indrumare, de sprijin. Prin acest proiect, am venit in intampinarea acestor nevoi si am creat servicii individualizate, oferind alternative, creand oportunitati de dezvoltare și participare, promovand un stil de viață sănătos și educatia pentru sanatate, iar pentru noi, echipa APDP toate acestea reprezintă o investiție in tinara generatie..

Pentru realizarea obiectivului de „creștere a numărului de tineri care adoptă comportamente sănătoase în vederea menținerii sănătății fizice și psihice” am sustinut activitatea „Aleg sa fiu sanatos” la Colegiile Nationale ”Gh.Vranceanu”, ”Ferdinand I”, ”Stefan cel Mare”, ”H.Coandă”, C.N. de Artă ”G.Apostu”, Colegiul ”M. Eminescu”, Colegiul Tehnic ”D.Mangeron”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Teologic ”Sf. Iosif”, iar în perioada următoare pentru realizarea obiectivului de "prevenire a comportamentelor de risc pentru sănătate și formarea  unor deprinderi sănătoase ca alternativă la consumul de alcool, tutun și drogurilor în rândul tinerilor ” derulăm, activitatea "Sunt informat, eu aleg!", în cadrul acelorași unități de învățământ.

Susținător al proiectului: Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Bacău.

Proiectul „Sănătate și tinerețe” oferă adolescenților, tinerilor atât o alternativă pentru o viață sănătoasă, cât și o oportunitate, aceea de a se descoperi pe sine fără ”ajutorul” unor substanțe nocive care creează dependență, distrug sănătatea și ființa umană.

Carla Popa, manager de proiect

Vizualizări: 416 | Adăugat de: apdp7bacau | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]