Luni, 2018-04-23, 10:14 AM
Principală Înregistrare RSS
Bine aţi venit, Vizitator
Formularul pentru autentificare
Categoriile secţiunii
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 39
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Principală » Articole » Articolele mele

Atelier 1 de artterapie, SUNT OPTIMUS (SO) – sunt cel mai bun, deci...

Propun un program de artterapie ce răspunde unei nevoi reale, atât formarea cât și recuperarea continuă a copilului, dar și depăşirea unor bariere, la nivel educațional și social. 

Intenționez să dezvolt aria de terapii, la care au acces copiii  din județul Bacău, cu terapia prin artă, bazată pe limbajul kinestezic și creativitate, atât pentru a îmbunătăți și dezvolta anumite abilități motrice și cognitive, cât și pentru a îmbunătăți starea lor emoțională.

Copiii afișează o varietate de comportamente unice. Unele comportamente ne farmecă, altele pot fi dăunătoare și periculoase. Terapia prin artă îi va ajuta pe copii să comunice, să se exprime, să evalueze alegeri, să-și stabilească preferințe, să devină cine sunt ei! Le dă încrederea de a continua să exploreze!

Copiii vor lucra într-un spațiu sigur, pot elimina frustrările și stările de agresivitate, iar la finalul fiecărei activități se pot bucura de recompensa lucrului artistic realizat, având în față, în mână  întregul proces terapeutic parcurs.

Copii vor avea posibilitatea să interacționeze cu ”natura” și obiecte noi, dar într-o atmosferă binefăcătoare. Eliminarea temerilor și barierei ”Eu nu pot!” va încuraja copilul să câștige noi competențe, care, printre altele, contribuie la dezvoltarea abilităților motorii fine, și, în consecință, dezvoltarea centrului vorbirii și activarea altor procese cerebrale.

În următorul link-ul vei gasi un formular de aplicare pe care îl poți completa și trimite: https://goo.gl/KQFEFz

Dacă dorim ca acești copii să comunice cu mai mult decât cuvinte, trebuie să fim capabili să ascultăm cu mai mult decât urechile noastre.

psiholog specialist Carla Popa

Categorie: Articolele mele | Adăugat de: apdp7bacau (2016-12-19)
Vizualizări: 47 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]